دستور ویژه رستم قاسمی به شرکتهای دانش بنیان در ساخت و سازها
وزیر راه و شهرسازی بر بهره مندی از توان شرکتهای دانش بنیان داخلی در حوزه روش های نوین، به صرفه و کیفی سازی ساخت و سازها تاکید نمود.
به گزارش بازسازی خانه به نقل از وزارت راه و شهرسازی، رستم قاسمی در ماموریتی ویژه از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی خواست تا نسبت به کیفی سازی، سرعت در ساخت و همینطور مناسب سازی قیمت ساخت و ساز در کشور با همکاری شرکتهای دانش بنیان و استفاده از توانمندی ها و دانش آنها، اقدام نماید.
وی ضمن اشاره به این که صنعت ساختمان یک دانش است که لزوم دارد تا از نظر کیفیت، قیمت و سرعت در ساخت به روز و متحول شود، اظهار داشت: مذاکره شرکتهای خارجی با وزارت راه و شهرسازی در مورد ساخت واحدهای مسکونی با قیمت کمتر از شرکتهای ایرانی، نشان دهنده دانش فنی آنهاست که باید تلاش نماییم تا در همکاری با شرکتهای دانش بنیان توان خویش را به آن سطح برسانیم.
وزیر راه و شهرسازی افزود: در حوزه مسکن، قیمت ها با روش ساخت سنتی مناسب نخواهد بود. شرکتهای خارجی پیشنهاد ساخت و ساز با قیمت های پایین تر از داخلی ها می دهند. اما استفاده از توان داخلی در اولویت قرار دارد و این نشان داده است که کار علمی و فناوری در مورد ساخت و ساز مسکن انجام نشده است و این یک مأموریت ویژه برای مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی است.
قاسمی تصریح کرد: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی باید با انتشار فراخوان از شرکتهای دانش بنیان دعوت کند تا طرح های مناسب خویش را در مورد ساختمان ارائه بدهند. مرکز تحقیقات مأموریت دارد تا به سرعت در حوزه ساخت و ساز، تحول ایجاد نماید و ایجاد تحول هم از راه شرکتهای دانش بنیان حاصل می شود.
وزیر راه و شهرسازی شاخصهای ارتقاء را شامل کیفیت، سرعت و مناسب سازی قیمت برشمرد و تصریح کرد: سرعت ساخت در قیمت تمام شده تأثیر فراوانی دارد. بدین معنا که ساختمانی که در یکسال راه اندازی می شود نسبت به ساختمانی که در خلال دو سال و بیشتر راه اندازی خواهد شد، از نظر قیمتی متفاوت است؛ ازاین رو با عنایت به این که قیمت های تمام شده ساختمان در کشور بسیار گران تر از سایر کشورها انجام می شود، باید مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در این بخش اهتمام ویژه ای داشته باشد.
قاسمی در روش های ساخت و ساز، توجه به اقلیم را هم مورد تاکید قرار داد و اعلام نمود: در مورد مسکن با عنایت به وضعیت نه چندان مناسبی که به دلیل سنتی سازی وجود دارد، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مأموریت پیدا می کند تا نسبت به انتشار فراخوان و دعوت از شرکتهای دانش بنیان برای بهره مندی از روش های نوین ساخت اقدام نماید.
قاسمی اضافه کرد: در کشور توانمندی برای ساخت و ساز به صرفه، کیفی و سریع وجود دارد و در بخش های دیگر این مورد به اثبات رسیده است که باید این شیوه در ساخت وساز و ساختمان سازی هم نهادینه شود.
وی همچنین، روش های راه اندازی زیرساخت ها را در حوزه های حمل ونقلی کشور هم نامناسب ارزیابی کرد و اظهار داشت: در وزارت راه و شهرسازی، در حوزه روش های نوین ساخت کاری انجام نشده است که در این دوره باید جبران شود. برای همین، از شرکتهای دانش بنیان و جدید دعوت نماییم تا در حوزه ساخت و ساز، مصالح و تجهیزات، روش های جدید را ارائه بدهند تا به کیفیت، سرعت و قدمت ساختمان ها و دیگر حوزه های حمل و نقل بیافزاییم.
وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: برای شرکتهای دانش بنیانی که نمونه های مناسبی ارائه بدهند برای پایلوت حتما سرمایه گذاری می نماییم و حمایت های لازم را از شرکتهای دانش بنیان خواهیم داشت.
قاسمی بر تغییر در روش های تأمین مصالح هم تصریح کرد و اضافه کرد: انجام تحقیقات، روی مواد و مصالح در ساختمان سازی بسیار مهم می باشد. باید در روش های تأمین مصالح تغییر ایجاد شود. همینطور باید از تجربیات کشورهای موفق در زمینه ساخت و ساز استفاده نماییم تا هم در بخش مصرف انرژی کیفیت لازم را داشته باشد و هم مقاوم در مقابل زلزله باشند. این نگاه را در مورد ارتقای مصالح ساختمانی و سبک سازی مصالح هم باید داشته باشیم.
وزیر راه و شهرسازی ضمن اشاره به این که ۴ میلیون واحد مسکونی باید به سرعت و باکیفیت در دولت سیزدهم راه اندازی شود، توضیح داد: در اجرای نهضت ملی مسکن، یکی از اهداف ما دستیابی به تحول ساخت در کشور است و همینطور روش های راه اندازی زیرساخت های حمل و نقل هم باید به روز و متحول شود.
منبع: بازسازی خانه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب