سازناکوک مسؤلان وزارت راه در ساخت مسکن
به گزارش بازسازی خانه، دولت سیزدهم در حالی مکلف به ساخت ۴ میلیون مسکن در طول دوره فعالیت ۴ ساله خود بوده است که همچنان وعده عمل به این وظیفه را می دهد.
به گزارش بازسازی خانه به نقل از مهر دولت سیزدهم در حالی مکلف به ساخت ۴ میلیون مسکن در طول دوره فعالیت ۴ ساله خود بوده است و همچنان وعده عمل به این وظیفه را می دهد که تعدادی از معاونان وزارت راه و شهرسازی، که بازوی اصلی تحقق این وظیفه دولت می باشد، ساز مخالف می زنند بدین سبب سوالی که مطرح است این است که آیا دولت می خواهد با همین سکان داران، قطار تولید مسکن در کشور را پیش ببرد؟
ساخت سالی یک میلیون مسکن از تکالیف قانونی دولت سیزدهم بود. حالا با گذشت نیمی از فرصت این دولت، مطابق آمار ارائه شده چیزی حدود یک میلیون و سیصد هزار واحد مسکونی در دست ساخت هستند که آن هم معین نیست چه زمانی تحویل متقاضیان شود.
این آمار نه چندان قابل دفاع نشانگر این است که دولت با ادای تکلیف قانونی خود فاصله بسیاری دارد. یکی از دلیلهای این عملکرد غیر قابل دفاع دولت در عرصه ساخت مسکن را می توان مخالف خوانی برخی از دست اندرکاران پیشبرد این پروژه دانست.
برخی از معاونین وزارت راه دنبال ساخت مسکن در بافت فرسوده می باشند و برخی دیگر دنبال ساخت و سازهای افقی و برخی نیز دست روی دست گذاشته تا دیگران کار را پیش برند.
اختلاف نظر مقامات وزارت راه با یکدیگر و تکرار جملات مقامات دولت قبلی در وزارت راه، که ترک فعل آنها در حوزه مسکن مشهود است؛ از طرف تعدادی از مسئولان این وزارتخانه، نشان میدهد که در میان سطوح عالی این وزارتخانه، که مجریان اصلی طرح نهضت ملی مسکن هستند، اختلاف عقیده و تشتت آرا وجود دارد و این اختلافات باعث شده است که این طرح به وضعیت غیر قابل قبول فعلی برسد.
اگر پیش برد پروژه های نهضت ملی و تامین مسکن مورد نیاز مردم برای وزارت راه و شهرسازی اهمیت دارد چرا یک دفعه برای همیشه مدیرانش را به یک جمع بندی نمی رساند تا هم صدایی در وزارت راه منجر به پیش برد بهتر و سریع تر پروژه های مسکن ملی شود؟
آیا وزارت راه خود واقف است که به چه نحوی می خواهد برای متقاضیان مسکن در کشور، به خصوص کلانشهرها و شهرهای بزرگ، ایجاد مسکن کند؟ آیا وزارت راه نمی خواهد از فرصت باقی مانده نهایت استفاده را برده و رویکردش در قبال اجرای پروژه های نهضت ملی مسکن را مشخص نماید تا سریع تر قطار تولید مسکن را به سر منزل مقصود برساند؟ آیا بهتر نیست وزارت راه بعد از تجمیع نظرات کارشناسی و اتخاذ رویکرد واحد، مخالف خوانی ها از درون وزارتخانه را خاموش کند تا از بروز این تفکر در اذهان عمومی جلوگیری شود که وزارت راه و شهرسازی نمی داند که چگونه می خواهد مسکن بسازد؟
دو راه، پیش روی وزارت راه
در هر صورت هر تصمیمی که از طرف وزارت راه و شهرسازی برای اجرای تکلیف قانونی اش درباب ساخت مسکن اتخاذ شود از دو حالت خارج نیست. وزارتخانه برای ساخت مسکن یا باید دست به توسعه افقی (ساخت خانه های ویلایی و اختصاص زمین) بزند و یا توسعه عمودی (بلند مرتبه سازی).
بدیهی است که وقتی مسئولان و معاونان وزیر راه، ساخت مسکن جدید در کلانشهرهایی نظیر تهران را متوجه ساخت و ساز در بافت فرسوده می کنند، یعنی تمایل به توسعه عمودی در این مناطق دارند و این به این معناست که این مسئولان در نظر دارند تراکم جمعیت بافت های فرسوده را از آن چه که حالا هست نیز بیشتر کنند.
نکته حائز اهمیت این است که این افراد توسعه افقی کلانشهرها از اطراف را به بهانه ظرفیت نداشتن این شهرها رد می کنند اما معتقد هستندکه بارگذاری جمعیت جدید در بافت فرسوده و برخی زمینهای با کاربری غیرمسکونی در داخل شهر منافاتی با ظرفیت نداشتن این شهرها ندارد.
منبع: بازسازی خانه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب