رکود تورمی چه بلایی بر سر بازار مسکن آورد؟

رکود تورمی چه بلایی بر سر بازار مسکن آورد؟ به گزارش بازسازی خانه، با نگاهی به وضعیت سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه مسکن درمی یابیم که جز زمستان ۱۳۹۹ و سالهای ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ که اوج سرمایه گذاری ها در این عرصه صورت گرفته بود شیب سرمایه گذاری بعد از این سال ها بخصوص از سال ۱۴۰۰ به بعد رو به کاهش رفت.



به گزارش خبرگزاری بازسازی خانه، در آخرین گزارشی که بانک مرکزی منتشر نمود قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در شهر تهران طی اسفند ماه ۱۴۰۲ نسبت به بهمن ماه نزدیک به ۴درصد افزایش داشت و این افزایش درحالی رخ داد که تعداد معاملات مسکن حدودا در سطح بهمن ماه مانده بود.
سالی که گذشت برای بازار مسکن سالی کم فروغ بود؛ بگونه ای که میزان ساخت و سازها نسبت به سالهای ماقبلش به کمترین حد خود رسید که برخی کارشناسان آنرا نشانه ای از دلسردی سرمایه گذاران بخش خصوصی در ساخت و ساز مسکن عنوان می کنند. با نگاهی به وضعیت سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه ساخت و سازها درمی یابیم که جز زمستان ۱۳۹۹ و سالهای ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ که اوج سرمایه گذاری ها در حوزه مسکن صورت گرفته بود شیب سرمایه گذاری بعد از این سال ها بخصوص از سال ۱۴۰۰ به بعد رو به کاهش رفت.

اعتماد نوشت: در آخرین گزارشی که بانک مرکزی منتشر نمود قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در شهر تهران طی اسفند ماه ۱۴۰۲ نسبت به بهمن ماه نزدیک به ۴درصد افزایش داشت و این افزایش درحالی رخ داد که تعداد معاملات مسکن حدودا در سطح بهمن ماه مانده بود. در گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن پایتخت اعلام گردید که در اسفند ماه ۶ هزار و ۱۷۹ واحد مسکونی معامله شده است. این تعداد نسبت به بهمن ماه افت ۰.۱درصدی داشته، ازاین رو میتوان این طور برداشت کرد که سطح معاملات حدودا ثابت مانده است. با این وجود وقتی تعداد معاملات خانه در تهران با اسفند سال ۱۴۰۱ مقایسه می شود کاهش شدیدتری به چشم می خورد. به بیان دقیق تر، این رقم در اسفند ماه سال ۱۴۰۱ برابر با ۶ هزار و ۶۰۵ واحد مسکونی بوده که ۶.۴درصد نسبت به اسفند ماه ۱۴۰۲ بیشتر بوده است. جز تعداد معاملات که با تغییرات جزیی نسبت به بهمن ماه همراه بوده، قیمت مسکن هم فراز و فرودهایی را در این زمان تجربه کرده است. شواهد آماری نشان داده است که در اسفند ماه ۱۴۰۲ قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در شهر تهران ۸۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بوده است. این رقم در بهمن ماه برابر با ۷۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بوده، ازاین رو قیمت مسکن با رشد ماهانه ۳.۸درصدی از کانال ۷۰ میلیون تومان خارج و وارد کانال ۸۰ میلیون تومان شده است.

هیچ ارتباط منطقی بین دستمزدها و قیمت مسکن وجود ندارد
مجید گودرزی، کارشناس بازار مسکن در مورد افت ساخت و سازها بخصوص از سال ۱۴۰۰ به بعد به «اعتماد» اظهار داشت: بیشترین پروانه های ساخت و ساز در سال ۱۳۹۶ صادر شدند و از طرفی در این سال ها شاهد ایجاد جذابیتی کاذب در حوزه مسکن بودیم که همین مسئله سرمایه ها را به سمت بازار مسکن هدایت کرد. این کارشناس بازار مسکن با اشاره به اینکه قدرت خرید مردم به اندازه رشد قیمت مسکن بالا نرفته است، خاطرنشان کرد: این مورد سبب شد که تقاضای مصرفی مردم به سمت صفر برود، چونکه قیمتها بگونه ای شده که دور از دسترس مردم شده است و نرخ گذاری ها هیچ ارتباط منطقی با هزینه های ساخت و دستمزدها و سایر عامل های اثرگذار ندارد.

دوره انتظار خرید مسکن از ۱۰۰ سال هم گذشت
این فعال حوزه مسکن افزود: همه موارد دست به دست هم دادند تا این قفل شدگی در بازار مسکن ایجاد شود و شاهد آنیم که مبحث قیمت گذاری کاملا دلبخواهی شده و دست مالکان هم باز شود و از طرفی با کاهش واقعی دستمزدها و تورم های بالا روبه رو هستیم و سیاست گذاری ها هم آن گونه که باید پیش نرفته و شاهد آنیم که عرضه و تقاضا نقطه تعادلی بسیار بالایی را ایجاد کرده است. گودرزی تصریح کرد: کارگران، کارمندان، بازنشستگان و معلمانی که دستمزدها و حقوق های ناچیزی دریافت می کنند و ۱۲ میلیون جوان ایرانی که در آستانه ازدواج قرار دارند، در شرایطی قرار گرفته اند که حداقل تا ۱۰۰ سال دوره انتظار خرید مسکن شان بالا رفته است و قادر به خرید مسکن نیستند، چونکه دستمزدها زیر خط فقر قرار گرفته اند.



منبع:

1403/01/19
13:41:40
5.0 / 5
316
تگهای خبر: بازار , بازار مسكن , بازسازی , بانك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
بازسازی آپارتمان - ریمونت - Remont.ir

بازسازی خانه - ریمونت - Remont.ir
remont.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازسازی خانه محفوظ است

بازسازی خانه

بازسازی ملک و آپارتمان