یك مقام مسئول:

سامانه املاک مانع احتکار مسکن می شود

سامانه املاک مانع احتکار مسکن می شود به گزارش بازسازی خانه، یک مقام مسئول اظهار داشت: سامانه املاک کشور می تواند مانع احتکار زمین و مسکن در کشور شود.



به گزارش بازسازی خانه به نقل از مهر سامانه املاک و اسکان مهم ترین ابزار مبارزه با احتکار مسکن می باشد. این سامانه بستری مناسب برای جمع آوری اطلاعات است تا سیاست گذاری های صحیح در حوزه مسکن ایجاد شود. شناسایی خانه های خالی و مهم ترین هدف تکمیل و راه اندازی سامانه املاک و اسکان است.

سامانه ای برای ایجاد نظم بازار مسکن

بر همین اساس، به منظور شناسایی وضعیت واحدهای مسکونی کشور، در مرداد ماه سال ۹۹ مقرر شد تا سامانه املاک و اسکان فعال شود. این تاریخ، نقطه عطفی شد تا قانون «مالیات های مستقیم» کشور با جدیت بیشتری دنبال شود. بنابراین، دولت در کنار دیگر دستگاه های کشور آمد تا این سامانه به مرور تکمیل شود. اما روند اجرا، آنطور که انتظار بود، پیش نرفت.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم و توجه این دولت به نظام مالیاتی دقیق و سامان دادن به بازار مسکن، برنامه جدی برای تکمیل و راه اندازی سامانه مذکور در نظر گرفته شد. در نتیجه ابتدای سالجاری فعالیت سامانه املاک و اسکان شروع شد. اقدام درست و مفیدی که مالیات بر خانه های خالی را تسهیل می کرد با احتکار خانه مبارزه شود و سیستم مالیاتی کشور بهبود پیدا کند. با بهره گیری از این مالیات ها میتوان توسعه کشور را ایجاد کرد و سرمایه های مردم را از انباشت در بازار مسکن به سمت تولید و مولد شدن، هدایت کرد.

جمع آوری اطلاعات ملکی نیمی از ایرانیان

جواد سادات مشاور و مدیرکل حوزه وزارتی راه و شهرسازی در رابطه با روند تکمیل سامانه املاک و اسکان در برنامه میز اقتصادی ۲۴ مرداد ماه اظهار داشت: تا امروز اطلاعات بیشتر از ۷۵ میلیون نفر ایرانی در داخل این سامانه بارگذاری و شناسایی شده است. بعنوان مثال، افراد اطلاعات خویش را در دستگاه های مختلف اعلام نمودند. این خوداظهاری ها جمع آوری شده است. یعنی نزدیک ۴۰۰ میلیون رکورد داشتیم که از این تعداد رکورد، حدود ۷۵ میلیون نفر ایرانی اطلاعات شان مشخص شده است.
وی اضافه کرد: از این ۷۵ میلیون ایرانی، قریب به ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر سرپرست خانوار به این سامانه رجوع و اطلاعات مکانی خویش را تأیید کردند. به بیان دیگر، حدود شاید ۳۰ میلیون نفر که در این سامانه هستند، اطلاعات شان مورد تأیید قرار گرفته است. یعنی این سامانه در حدود ۴۰ درصد تکمیل شده است. ۱۸۲ هزار مسکن خالی با بهره گیری از همین سامانه به چرخه بازار برگشت.

برنامه ریزی هدفمند با سامانه املاک و اسکان

یکی از دغدغه های سیاست گذار، تخصیص درست منابع بانکی برای توسعه کشور است. باید توجه داشت که محدودیت منابع وجود دارد. با اطلاعات به دست آمده از سامانه املاک و اسکان، سیاستگذار متوجه می شود، نقطه A احتیاجی به ساخت خانه ندارد و برعکس نقطه B نیازمند خانه های خالی بیشتری است.
دیگر میهمان برنامه میز اقتصادی یاسر دستمالچیان؛ دبیر کارگروه تنظیم بازار و کنترل مسکن وزارت راه و شهرسازی اظهار داشت: تا امروز حدود نیمی از اطلاعات سامانه تکمیل شده است. اگر با همین شیوه، یک مقدار دیگر اطلاعات ثبت گردد. سیاست گذار می تواند تصمیم های درست تری بگیرد. بعنوان مثال، سرمایه گذاری خویش را در منطقه ای ببرد که مستأجر زیاد و خانه کم است. همچنین، می تواند بر روی توزیع مسکن به بازار هم نظارت داشته باشد. وقتی خانه ای ایجاد می شود اما به بازار عرضه نمی گردد، یعنی اختلال گر یا افراد سودجو بازار را کنترل می کنند. با بهره گیری از سامانه املاک و اسکان با این افراد هم میتوان مبارزه کرد.
وی افزود: برگشت خانه های خالی به بازار مسکن، اقدامی است که با آن میتوان از برون ریز سرمایه جلوگیری کرد. بعنوان مثال ۱۸۲ هزار خانه خالی با بهره گیری از سامانه املاک و اسکان امروز به چرخه بازار برگشته است. اگر سیاستگذار برای جبران کمبود مسکن درصدد تولید همین تعداد خانه می شد. افزایش هزینه برای دولت را به همراه داشت. به طبع ساخت مسکن احتیاج به مصالح، کارگر، زمان و انرژی دارد. اما با این اقدام، هم دست اخلاگرهای بازار مسکن کوتاه شده و هم در هزینه های تولید صرفه جویی شده است.
دستمالچیان در رابطه با دیگر مزایای سامانه مذکور اظهار داشت: ۱۰۰ درصد درآمد حاصل از مالیات بر خانه های خالی شناسایی شده به حساب شهرداری ها در چارچوب بودجه سنواتی ریخته می شود. یعنی ابتدا شهرداری ها خانه های خالی را شناسایی می کنند. سپس به وزارت راه و شهرسازی معرفی می کنند. این وزارت خانه با بهره گیری از این سامانه ها متوجه خالی بودن آن می شود. در صورت صحت اطلاعات، سازمان امور مالیاتی، مالیات دریافت می کند.

هدف ایجاد سامانه املاک تنظیم گری و کمک به سیاستگذار است

دستمالچیان در رابطه با بودجه سنواتی شهرداری ها و پرداخت آن توسط مالیات و هزینه کرد آن توضیح داد: مالیات های دریافت شده به بودجه سنواتی اضافه می شود تا با بهره گیری از آن شهرداری بتواند بافت های فرسوده را احیا کند. همچنین، برای افراد بی بضاعت خانه های ارزانقیمت بسازد. پس اگر فردی نمی خواهد خانه خویش را به بازار عرضه نماید و مالیات پرداخت می کند. مبلغ دریافت شده باردیگر به چرخه بازار مسکن برمی گردد.
به بیان دیگر، سامانه املاک اسکان به منظور اصلاح نظام مالیاتی، تنظیم گری بازار و کمک به سیاست گذاری کلان بوجود آمده است. پس سیستم دریافت مالیات از افراد صاحب خانه نیست. در این زمینه علیرضا نثاری نماینده مجلس شورای اسلامی در تماس تلفنی به این برنامه اظهار نمود: هدف از استفاده سامانه املاک و اسکان، سر و سامان دادن به بازار آشفته مسکن می باشد. این سامانه برای مستأجرهایی تعریف شده که به خاطر همین آشفته بازار با قیمت های سرسام آور روبرو هستند. چون با عرضه زیاد تعادل قیمت در بازار ایجاد می شود.


منبع:

1403/06/04
12:49:12
5.0 / 5
182
تگهای خبر: ابزار , املاك , بازار , بازار مسكن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
بازسازی آپارتمان - ریمونت - Remont.ir

بازسازی خانه - ریمونت - Remont.ir
remont.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازسازی خانه محفوظ است

بازسازی خانه

بازسازی ملک و آپارتمان