غفلت از ساخت مسکن تعداد مستأجران را به ۸ میلیون نفر می رساند

غفلت از ساخت مسکن تعداد مستأجران را به ۸ میلیون نفر می رساند به گزارش بازسازی خانه، رییس کمیسیون عمران مجلس اظهار داشت: حالا بالاتر از 6 میلیون نفر فاقد مسکن در کشور می باشند و در صورت بی توجهی به خانه دار کردن این افراد تعداد مستاجرین به بالای 8 میلیون نفر خواهد رسید.



به گزارش بازسازی خانه به نقل از مهر، محمدرضا رضایی کوچی رییس کمیسیون عمران مجلس بر لزوم اجرای قانون برنامه هفتم توسط وزارت راه و شهرسازی اصرار کرد و اظهار داشت: معیار ارزیابی عملکرد وزارت راه و شهرسازی و سایر دستگاه های اجرائی در عرصه مسکن، اجرای قوانین مجلس همچون قانون جهش تولید مسکن و برنامه هفتم است و همه سیاستگذاری ها و اعتبارات باید به این مسیر هدایت شود.
رضایی کوچی اضافه کرد: رییس جمهور نیز در شعار انتخاباتی خود بر اجرای برنامه هفتم تاکید داشته و وزیر راه در زمان گرفتن رأی اعتماد از مجلس به این امر را متعهد شده است. هرگونه انحراف از برنامه هفتم و قوانین مجلس ناصحیح بوده و مجلس به وظایف نظارتی خود در این خصوص عمل خواهدنمود.
وی برای حل مشکلات مسکن، راه اندازی شهرهای جدید در نوار ساحلی را مهم و اولویت دار ارزیابی کرد و اضافه کرد: تامین آب در این مناطق چالشی ندارد و با رونق اقتصاد دریا، ضمن ایجاد اشتغال، درآمدهای پایدار برای کشور نیز تقویت می شود. خشکسالی مداوم بحران های تامین آب برای شهرها به وجود آورده و باید با هدایت جمعیت به شهرهای ساحلی و کاهش هزینه های زندگی، به پایداری جمعیت کمک کرد.
رئیس کمیسیون عمران مجلس اشاره کرد که در داخل شهرها نیز می توان از زمینهای دولتی برای ساخت مسکن استفاده کرد. به همین دلیل استفاده از بافت های فرسوده و زمینهای رها شده در داخل شهرها باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی با تأکید بر این که وزارت راه باید نقش سیاستگذاری و تسهیل گری را داشته باشد، اشاره کرد: باید قرارگاهی برای مسکن در وزارت راه ایجاد شود تا دستگاه های مختلف در عرصه مسکن که زیر مجموعه وزارت راه هستند همچون شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید، سازمان ملی زمین و بازآفرینی شهری و معاونت مسکن در آن فعالیت کنند و بخش خصوصی نقش اصلی را در ساخت مسکن برعهده گیرد.
رضایی کوچی به مساله تسهیلات بانکی اشاره نمود و اظهار داشت که حتی با وجود پرداخت وام ۸۰۰ میلیون تومانی طرح نهضت ملی مسکن، مشکل متقاضیان این خانه ها حل نمی شود اشاره کرد: هزینه تمام شده یک واحد مسکونی امروزه به بالای ۱.۵ میلیارد تومان رسیده و خیلی از مردم قادر به تامین آورده اولیه و پرداخت اقساط سنگین آن نیستند. به این علت باید زمینهای موجود به مردم واگذار شود تا خودشان مبادرت به ساخت کنند، البته باید متناسب با شرایط هر منطقه برنامه ریزی کرد و این نسخه واحد برای همه مناطق کشور نیست.
رئیس کمیسیون عمران مجلس اشاره کرد: دولت باید برای دهک های پایین، با همکاری بخش خصوصی یا بانکها مبادرت به ساخت مسکن کرده و سپس سهم خودرا به دهک های ۱ تا ۳ اختصاص دهد که توان پرداخت هزینه های مرتبط را ندارند. برخی راهکارهای جدید برای خانه دار کردن اقشار کم درآمد وجود دارد که در آینده تشریح خواهد شد.
رضایی کوچی عنوان کرد: در جریان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ تلاش داریم با کاهش قیمت تمام شده مسکن و افزایش کمک های دولت و بهرمند از ظرفیتهای بخش خصوصی با شیوه های مانند تهاتر روند ساخت مسکن را سرعت دهیم.
این نماینده مردم در مجلس بیان کرد: حالا بالاتر از ۶ میلیون نفر فاقد مسکن در کشور می باشند و ممکنست در صورت بی توجهی به خانه دار کردن این افراد تعداد مستأجران به بالای ۸ میلیون نفر برسد که این امر علاوه بر تبعات اجتماعی، مسائل امنیتی نیز در پی دارد.
وی تامین منابع مالی برای ساخت مسکن را با اهمیت ترین حلقه مفقوده سیست های ساخت مسکن دانست و اظهار داشت: برای حل این بحران، باید سرمایه های بخش خصوصی را به سوی تامین مالی مسکن هدایت کرده و بوسیله صندوق ها، منابع مالی را فراهم نماییم. بانکها اکنون همراهی لازم را در ساخت مسکن ندارند و ما باید با جلب اعتماد مردم، سرمایه های خرد را جذب و سود واقعی و بازپرداخت مناسب مردم را تضمین نماییم.
رئیس کمیسیون عمران مجلس در عرصه تامین مالی، پیش فروش مسکن و استفاده از ظرفیت استارتاپ ها راهکارهای دیگری دانست که نیاز به قانون گذاری دقیق دارند و سپس اشاره کرد: قانونی برای تامین مالی بوسیله صندوق ها وجود دارد و افراد می توانند با سرمایه گذاری در این بخش بصورت متری خانه خریداری کنند، اما این امر نیازمند نظارت کافی دستگاه های مربوطه است تا در آینده مردم با مشکلات گوناگون حقوقی مواجه نشوند.
وی در آخر اصرار کرد که باید از صندوق ها مراقبت شود تا اعتماد مردم مانند بورس از دست نرود و منابع مالی به سوی تولید مسکن هدایت شود.


منبع:

1403/08/23
10:20:56
5.0 / 5
109
تگهای خبر: بانك , تخصص , تسهیلات , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
بازسازی آپارتمان - ریمونت - Remont.ir

بازسازی خانه - ریمونت - Remont.ir
remont.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازسازی خانه محفوظ است

بازسازی خانه

بازسازی ملک و آپارتمان