سفارش های یك اقتصاددان برای پشتیبانی از تولید داخلی، زنوز: حمایت بی دریغ از صنعت رانت زاست

سفارش های یك اقتصاددان برای پشتیبانی از تولید داخلی، زنوز: حمایت بی دریغ از صنعت رانت زاست بازسازی خانه: بهروز هادی زنوز استاد اقتصاد می گوید: « اگر پشتیبانی از صنعت داخلی بی دریغ، دائمی و بلاتبعیض باشد به رانت جویی غیرمولد و اختلال در نظام قیمت می انجامد.»



هادی زنوز اقتصاددان در گفت وگو با خبرآنلاین با اشاره به اینكه در حوزه تولید داخلی اختلاف نظر بین استراتژیست های صنعتی و لیبرال ها از قدیم الایام وجود داشته و دارد، اظهارداشت: « البته نقطه اشتراك این دو گروه این است كه هر دو گروه پذیرفته اند كه اگر پشتیبانی از صنعت داخلی بی دریغ، دائمی و بلاتبعیض باشد به رانت جویی غیرمولد و اختلال در نظام قیمت می انجامد.»
او اضافه می كند: «دقت كنید ما همزمان با كره صنعت خودرو را شروع كردیم؛ صنعت خودروی كره امروز تحت حمایت دولت این كشور نیست و صادرات هیوندایی و چند كارخانه كره ای دنیا را گرفته و روی پای خود ایستاده اند، اما ما پس از ۴۰ سال هنوز ۸۰ درصد حمایت تعرفه ای از صنعتی می نماییم كه ورشكسته و وابسته است. »
این اقتصاددان عنوان كرد: « هر حمایتی به زیان مصرف كننده و به نفع تولیدكننده است، منتها مساله این است كه این حمایت به چه قصدی انجام می گیرد؟ آیا دائمی است؟ بلاتبعیض است؟ »
زنوز اظهار داشت: «تجربه كشورهای تازه صنعتی شده نشان داده است در جاهایی كه حمایت ها هوشمندانه، گزینشی و موقت بوده، موفق هم بوده است. »
او افزود: « كره از صنایع خود دفاع كرده است، ولی به صادرات واداشته است كه در صورت عدم صادرات، حمایت را قطع خواهد نمود. در واقع حمایت را مشروط به صادرات كرده است. در گذر زمان وقتی دیده در صنعت نساجی مزیت ندارد اجازه ورشكستی داده و روی خودرو متمركز شده است. با بالغ شدن خودرو، سراغ الكترونیك رفته و كم كم حمایت را قطع كرده است. اقتصادش هم آزاد و عضو سازمان تجارت جهانی هم هست.»
او راهكار توسعه صنعتی و پشتیبانی از تولید داخلی را نرخ ارز تنظیم عنوان نمود و اظهار داشت: « حتما باید تعرفه داشته باشیم، گزینشی و مشروط به عملكرد و موقت برای بعضی از صنایع و نه برای همه. »
این اقتصاددان متذكر شد: « نكته بعدی این است كه یكسری نهاده ها است كه جنبه استراتژیك دارد و در ایران دولت متولی آن است. دولتی كه غیرمسئول است خودش این موارد را رها می كند و تولیدكننده را بدبخت می كند. به لحاظ خوراك دام و طیور، وابسته هستیم و باید واردات داشته باشیم. به لحاظ بعضی از نهاده های كشاورزی باید واردات داشته باشیم. به لحاظ تعداد كالاهای اساسی مورد نیاز مردم باید واردات داشته باشیم.»
زنوز اظهار داشت: «پس تنظیم بعضی از كالاهای اساسی وارداتی و نهاده های استراتژیك به عهده دولت اسـت. باید به تجارت خارجی نظم و نســقی داد. نرخ ارز را باید درست نماییم، تعرفه ها را به آن سبك اصلاح نماییم و واردات را باید مدیریت نماییم. اگر این كارها را انجام دهیم، مصرف كننده داخلی دچار مضیقه نمی گردد.»


3535



1397/01/06
12:43:54
5.0 / 5
4944
تگهای خبر: تولید , كالا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
بازسازی آپارتمان - ریمونت - Remont.ir

بازسازی خانه - ریمونت - Remont.ir
remont.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازسازی خانه محفوظ است

بازسازی خانه

بازسازی ملک و آپارتمان