به گزارش بازسازی خانه به نقل از مهر به نقل از وزارت راه و شهرسازی، حمیدرضا عظیمیان گفت: در سال جاری هدف گذاری كرده ایم تا زمین ۱۰۰ هزار واحد مسكونی شامل مسكن اجتماعی، مسكن مهر، مسكن اجاره ای، اجاره به شرط تملیك و انواع موضوعات مسكنی كه طبق قانون تعریف شده را تأمین كنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: ۲۵ درصد از كل ۱۰۰ هزار واحد مربوط به طرح مسكن اجتماعی است كه اجرای این طرح توسط خیرین مسكن ساز، كمیته امداد امام خمینی (ره) و دیگر دستگاه ها بوده كه این موضوع طی نامه ای به استان ها ابلاغ شده است.
وی افزود: وظایف ما در سازمان ملی زمین ومسكن، تامین زمین برای اجرای طرح مسكن اجتماعی است كه بیشترین توافق و تفاهم را نیز برای اجرای طرح مسكن اجتماعی با بنیاد مسكن انقلاب اسلامی داشته ایم.
مدیرعامل سازمان ملی زمین ومسكن طرح مسكن اجتماعی را در خانه دار كردن اقشار كم درآمد مؤثر دانست و گفت: در مصوبه اجرای طرح مسكن اجتماعی نكته ای كه مغفول مانده و از قلم افتاده، قیمتی است كه باید واحد مسكونی در اختیار متقاضیان برای مسكن اجتماعی قرار گیرد؛ این مسأله به سازمان ملی زمین و مسكن ابلاغ نشده است.
این مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: طبق آخرین تفاهم نامه ای كه طی روزهای گذشته با بنیاد مسكن انقلاب اسلامی داشتیم پیشنهاد مشتركی به هیئت وزیران ارائه شد تا زمین واحدهای مسكونی به صورت قیمت تمام شده باشد چون در اختیارات و شرح وظایف هیئت وزیران تعیین این قبیل موارد وجود دارد.
عظیمیان افزود: بنا به تصمیم هیئت وزیران مقرر شد تا قیمت مسكن اجتماعی به صورت تمام شده در اختیار متقاضیان قرار بگیرد.
مدیرعامل سازمان ملی زمین ومسكن ضمن تاكید بر این مطلب كه وظیفه سازمان در اجرای طرح مسكن اجتماعی تامین زمین است، گفت: سازمان در این مورد آمادگی كامل دارد و طبق ابلاغیه ای كه به تمامی استان ها داشته ایم سهم هر استان را در تخصیص زمین و اینكه در كدام منطقه باشد تعیین كرده ایم.
وی همچنین تصریح كرد: سازمان تلاش می كند تا بر حسب برنامه های دولت و تاكید وزیر راه و شهرسازی برای كمك به اقشار كمتر برخوردار و نیازمند به مسكن، حداكثر تلاش و كمك را ارایه كند. سازمان تلاش می كند تا به هر شكلی كه لازم است مساله را حل و زمین لازم را برای اجرای این طرح تامین كند.
عظیمیان با اشاره به اینكه بر اساس مطالعات، تهران بیشترین و كهگیلویه وبویراحمد كمترین مسكن اجتماعی را در بُعد مساحت و واحد به خود اختصاص داده اند، گفت: سازمان ملی زمین ومسكن آمادگی دارد تا زمین را به قیمت تمام شده كه قیمت ناچیزی است و نه قیمت روز، در اختیار تعاونی ها و افرادی كه به صورت خودمالك و مشاركتی می خواهند علاوه بر ساخت و سازهای مربوط به خود در بخشی از اجرای طرح مسكن اجتماعی مشاركت داشته باشند قرار دهد.
مدیرعامل سازمان ملی زمین ومسكن ادامه داد: با این اقدام، سازمان در تلاش است تا در راستای سیاست های دولت، تعاونی هایی را كه كارگاه های ساختمانی را فعال می كنند مشمول معافیت های دولتی كند تا با اینكار یكی از اهداف دولت كه تامین مسكن برای اقشار كم درآمد است تامین شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: بدین معنا یك تعاونی اگر بخواهد برای اعضای تعاونی خود زمین بگیرد زمین به قیمت روز محاسبه می شود اما اگر آمادگی داشته باشد تا كارگاه بیشتری را فعال كند كه بخشی از آن در قالب مسكن اجتماعی نیز باشد امكانپذیر است و قیمت زمین به صورت قیمت تمام شده و نه قیمت روز محاسبه می شود. همچنین، آن افرادی كه متقاضی دریافت مسكن اجتماعی خواهند بود توسط بنیاد مسكن انقلاب اسلامی و كمیته امداد امام خمینی (ره) معرفی می شوند.
وی همچنین در بیان دیگر اقداماتی كه سازمان انجام می دهد، گفت: پاسخ به مراجعات مردمی، پاسخ به درخواست هایی كه سازمان های دولتی و غیردولتی از سازمان دارند، یكی از اصلی ترین كارهایی كه در طول روز در سازمان ملی زمین و مسكن انجام می شود.
عظیمیان ادامه داد: متناسب با آن جلسات هیات مدیره مرتب تشكیل شده است و بخشی از تصمیمات نیز به صورت مصوبه به استان ها ابلاغ شده است.
وی یادآور شد: مجموعه وظایفی از جمله مسكن، تعیین مدیریت اراضی، حل اختلافاتی كه در رابطه با زمین و همچنین املاك در استان های سراسر كشور وجود دارد، تامین نیازمندی كاربری های متناسب با وظایف وزارتخانه های بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، آموزش وپرورش، آموزش عالی، ورزش و گردشگری در سطح كشور بخشی دیگر از اقداماتی است كه در سازمان ملی زمین ومسكن انجام می شود.
مدیرعامل سازمان ملی زمین ومسكن گفت: طی ۶ ماه گذشته، ۱۰۰ ها پرونده واگذاری، وفق قوانین و مقررات به افراد، سازمان های دولتی و سازمان های غیردولتی واگذار شده است.
به گفته وی، شركت در كمیسیون ها و جلساتی كه در مجلس شورای اسلامی تشكیل می شود بخشی از وظایفی است كه سازمان آن را به صورت مرتب انجام می دهد، همچنین شركت در كمیسیون ها و جلساتی كه از طرف دستگاه قضایی درخواست می شود، همینطور شركت در جلساتی كه از طرف وزارت راه و شهرسازی و همچنین دیگر سازمان های دولتی برنامه ریزی می شود، بخشی از روال جاری فعالیت های سازمان است.